Ingrediente:
250 gr. seminţe de in măcinate
150 gr. seminţe floarea soarelui măcinate
1 cană hrişcă bio hidratată 12 ore
1 ardei gras galben românesc_ am subliniat românesc pentru că al nostru are gust adevărat de ardei
1 roşie mijlocie foarte coaptă
3-4 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
1 mână frunze de tarhon proaspăt
3-4 fire frunze de pătrunjel
apă, sare
Mod de preparare:
Macină seminţele în râşniţa de cafea până obţii făină, apoi le răstoarnă într-un bol.
Roşia, ardeiul şi seminţele de hrişcă hdidratate le mixezi până obţii o cremă şi le adaugi făinurilor.
Mărunţeşte frunzele de tarhon şi pătrunjel şi amestecă-le cu ingredientele din bol.
Mai adaugă puţină apă, uleiul şi sarea (opţional) până ce obţii un aluat ca o plastilină. Când frămânţi aluatul poţi pune câte puţină apă ca să nu iasă prea moale căci este mai dificil de deshidratat. Lasă aluatul la „odihnă” cam ½ oră.
Întinde pe masă o folie alimentară şi aşează pe ea aluatul, iar deasupra o altă folie alimentară. Întinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime sau chiar mai puţin, apoi taie cu cuţitul de biscuiţi forme dreptunghiulare de 4x5cm, sau poţi folosi forme de biscuiţi.
Aşează-le pe grătarul de la aragaz şi usucă-le la soare. Le ţii pe o parte cam 3 ore şi le întorci pentru înca 3 ore , iar dacă nu ai această posibilitate atunci le poţi usca în deshidrator cam 3-4 ore la temperatura de 40-42 grade C.
Acum, când este foarte cald este bine să le păstrezi în pungi de hârtie la rece, de preferat în frigider.
250 gr. seminţe de in măcinate
150 gr. seminţe floarea soarelui măcinate
1 cană hrişcă bio hidratată 12 ore
1 ardei gras galben românesc_ am subliniat românesc pentru că al nostru are gust adevărat de ardei
1 roşie mijlocie foarte coaptă
3-4 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
1 mână frunze de tarhon proaspăt
3-4 fire frunze de pătrunjel
apă, sare
Mod de preparare:
Macină seminţele în râşniţa de cafea până obţii făină, apoi le răstoarnă într-un bol.
Roşia, ardeiul şi seminţele de hrişcă hdidratate le mixezi până obţii o cremă şi le adaugi făinurilor.
Mărunţeşte frunzele de tarhon şi pătrunjel şi amestecă-le cu ingredientele din bol.
Mai adaugă puţină apă, uleiul şi sarea (opţional) până ce obţii un aluat ca o plastilină. Când frămânţi aluatul poţi pune câte puţină apă ca să nu iasă prea moale căci este mai dificil de deshidratat. Lasă aluatul la „odihnă” cam ½ oră.
Întinde pe masă o folie alimentară şi aşează pe ea aluatul, iar deasupra o altă folie alimentară. Întinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime sau chiar mai puţin, apoi taie cu cuţitul de biscuiţi forme dreptunghiulare de 4x5cm, sau poţi folosi forme de biscuiţi.
Aşează-le pe grătarul de la aragaz şi usucă-le la soare. Le ţii pe o parte cam 3 ore şi le întorci pentru înca 3 ore , iar dacă nu ai această posibilitate atunci le poţi usca în deshidrator cam 3-4 ore la temperatura de 40-42 grade C.
Acum, când este foarte cald este bine să le păstrezi în pungi de hârtie la rece, de preferat în frigider.
Sursa : miracole.info
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu