joi, 1 noiembrie 2018

Crochete cu tarhon

Picture
Ingrediente:
250 gr. seminţe de in măcinate
150 gr. seminţe floarea soarelui măcinate
1 cană hrişcă bio  hidratată 12 ore
1 ardei gras galben românesc_ am subliniat românesc pentru că al nostru are gust adevărat de ardei
1 roşie mijlocie foarte coaptă
3-4 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
1 mână frunze de tarhon proaspăt
3-4 fire  frunze de pătrunjel
apă, sare
Mod de preparare:
Macină seminţele în râşniţa de cafea până obţii făină, apoi le răstoarnă într-un bol.
Roşia, ardeiul şi seminţele de hrişcă hdidratate le mixezi până obţii o cremă şi le adaugi făinurilor.
Mărunţeşte frunzele de tarhon şi pătrunjel şi amestecă-le cu ingredientele din bol.
Mai adaugă puţină apă, uleiul şi sarea (opţional)  până ce obţii un aluat ca o plastilină. Când frămânţi aluatul poţi pune câte puţină apă ca să nu iasă prea moale căci este mai dificil de deshidratat. Lasă aluatul la „odihnă” cam ½ oră.
Întinde pe masă o folie alimentară şi aşează pe ea aluatul, iar deasupra o altă folie alimentară. Întinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime sau chiar mai puţin, apoi taie cu cuţitul de biscuiţi forme dreptunghiulare de 4x5cm, sau poţi folosi forme de biscuiţi.
Aşează-le pe grătarul de la aragaz şi usucă-le la soare. Le ţii pe o parte cam 3 ore şi le întorci pentru înca 3 ore , iar dacă nu ai această posibilitate atunci le poţi usca în deshidrator cam 3-4 ore la temperatura de 40-42 grade C.
Acum, când  este foarte cald este bine să le păstrezi în pungi de hârtie la rece, de preferat în frigider.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu