joi, 1 noiembrie 2018

TARTĂ DE CIOCOLATĂ CU CIREȘE

Picture
Ingrediente:
250 g alune de pădure
8-12 curmale fără sâmburi
2-3 linguri fulgi de cocos
3-4 linguri cacao
2 linguri ulei de cocos
1 păstaie vanilie
8-10 cireșe
apă sau lapte vegetal
​Mod de preparare:
Alunele de pădure, curmalele și fulgii de cocos se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie în vasul cu lama în S. Pentru baza de tartă se folosește o parte din aluatul obținut (cam 1/4 din aluat) care trebuie să fie lipicios pentru a putea fi modelat în forma de tartă. Grosimea bazei trebuie să fie de 0,5 – 1 cm. Se lasă la congelator 30 minute.
Restul compoziției rămase se pune înapoi în vas împreună cu uleiul de cocos, vanilia, pudra de cacao și apa, se amestecă foarte bine până se obține o cremă.
Se scot sâmburii cireșelor (eu am folosit cireșe congelate), se așează pulpa de cireșe pe baza de tartă și apoi se toarnă compoziția de ciocolată. Se lasă la congelator aproximativ 60 minute, se scoate și se servește rece sau la temperatura camerei, după preferință.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu