Probabil vi se pare o reteta banala insa am tot fost intrebata cum ii conving pe copii mei sa consume supele crema. Crutoanele sunt raspunsul :). Ele fac salatele si supele crema mai gustoase, asa ca nu ezitati sa le pregatiti acasa. Stiu ca este mai usor sa cumperi crutoane de-a gata insa eu zic ca este mult mai bine sa le pregatim chiar noi.
Pentru a face crutoane putem folosi painea pe care nu mai dorim sa o consumam si le putem pastra o perioada mai lunga intr-un borcan inchis. Crutoanele obtinute le putem folosi la supele crema sau la salate.
Crutoane pentru supe si salate delicioase
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 250 gr paine (eu am folosit paine cu maia)
- 3-4 linguri ulei masline
- 3 catei usturoi (15 gr)
- ½ lingurita oregano uscat
- ½ lingurita busuioc uscat
- ½ lingurita sare
Instructiuni
- Am preincalzit cuptorul la 180 grade Celsius.
- Am folosit paine cu maia care era mai veche si am taiat-o in bucatele mici.
- Am transferat painea taiata intr-un castron.
- Separat, intr-un castron mic am pus uleiul de masline, usturoiul trecut prin presa, oregano, busuioc si sare.
- Am amestecat ingredientele si le-am pus peste paine.
- Am amestecat din nou pentru a se distribui uniform si le-am pus in tava, pe hartie de copt.
- Tava am lasat-o la cuptor pana cand bucatile de paine s-au rumenit, aproximativ 12-15 minute.
Sursa : aromedepoveste.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu