duminică, 18 noiembrie 2018

PIURE DE CARTOFI ÎN STIL INDIAN

Picture
Ingrediente:
2 kg de cartofi
10 linguri de ulei de măsline sau 5 de floarea soarelui
un sfert de linguriță de petale de șofran
5 căței de usturoi
un sfert de linguriță de pudră de curcumă
un sfert de linguriță de ghimbir mărunțit sau pudră de ghimbir
sare și piper.

Mod de preparare: 

Fierbem cartofii până când sunt ușor de zdrobit. Îi zdrobim cand sunt fierbinți. Adăugăm șofranul, usturoiul pisat mărunt, curcuma, ghimbirul, sarea, piperul, uleiul de măsline. Băgăm puțin mixerul sau blenderul vertical în bolul cu piure pentru a fi cremos.
La final, opțional, adăugăm pătrunjel tocat mărunt.
Servim cald, alături de o salată verde sau o salată de roșii cu sare și piper.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu