joi, 1 noiembrie 2018

PAELLA VEGETARIANĂ

Picture
​Ingrediente:
3 Linguri ulei de măsline
500g ciuperci Pleurotus -doar cozile, partea tare de la ciuperci, taiate in discuri mici,
1 ceapă mare, cubulețe
4 căței de usturoi, tocați
2 ardei roșii Capia dulci, feliate
1 cană de vin alb uscat
1 linguriță de boia
un praf de sofran
4 căni supă de legume sau apă
2 căni orez
1 cană de mazăre congelată
½ cană măsline verzi, umplute
1 foaie , uscată și fărămițată
½ cană de roșii uscate, felii
puțin ardei iute praf, după gust
sare și piper, după gust
pătrunjel proaspăt și felii de lămâie, pentru topping
Mod de preparare:
Adaugă 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare și pune-o pe foc mediu. Când este fierbinte, adaugă ciupercile și gătește-le timp de 7 minute, amestecând ocazional, până se rumenesc ușor. Scoate ciupercile din tigaie și transferă-le pe o farfurie.
Adaugă restul de ulei în tigaie, când este fierbinte, adaugă ceapa. Gătește-o până devine moale și translucidă, aproximativ 4 minute, apoi adaugă usturoiul și gătește încă 2 minute, până aroma devine puternică. Adaugă ardeiul capia felii și gătește încă 3 minute.
Adaugă vinul, boiaua, chili și șofranul. Lasă lichidul să dea în clocot, apoi micșorează flacăra și lasă la fiert 10 minute, amestecând ocazional.
Adaugă ciupercile gătite în tigaie. Adaugă supa, orezul, mazărea, măslinele. Lasă-le pe foc, fără capac.
După 10 minute, amestecă pentru a distribui uniform orezul și adaugă foaia , uscată și fărămițată, roșii uscate, sare și piper după gust. Netezește suprafața, apoi lasă să fierbă timp de aproximativ 10 minute, până orezul se înmoaie.
Oprește focul și lasă paella la "odihnit" 5 minute înainte de servire. Ornează cu pătrunjel și servește cu felii de lămâie.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu