joi, 1 noiembrie 2018

SALATĂ CU SFECLĂ ȘI TOFU

Picture

Ingrediente:
1 sfeclă crudă
1 rădăcină de ţelină
câteva cubuleţe de brânză tofu cu chimen sau simplă
o mână de merişoare deshidratate
pudră de turmeric
pudră de chimen
seminţe de floarea soarelui hidratate în apă timp de o oră, dacă aveţi timp
pătrunjel tocat mărunt
ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare, piper

Mod de preparare:
Curăţăm sfecla şi ţelina de coajă. Le radem mare şi le punem într-un castron. Putem păstra puţină ţelină pentru decor. Brânza tofu o tăiem cubuleţe. Mie îmi place foarte mult chimenul deci şi tofu cu chimen, plus că se potriveşte bine cu salata. Noi am trecut cubuleţele prin turmeric ca să le colorăm, dar şi pentru gust. Le punem în castron. Aruncăm acolo şi câteva merişoare, seminţe de floarea soarelui, pudră de chimen şi pătrunjel. Stoarcem puţină lămâie, picurăm ulei de măsline, adăugăm sare şi piper. Toate după gust. Oanei îi place mai acru, mie mai dulce, dar să se simtă puţin şi lămâia. Amestecăm bine şi mai gustăm. Ce-i mai trebuie? Este foarte important să nu săriţi peste acest pas. Întotdeauna să gustaţi din ce preparaţi înainte de servire şi faceţi mâncarea pe placul vostru. E pentru voi iar la salate treaba e foarte personală. Nu există aşa mare stricteţe. Jucaţi-vă. Şi noi tot asta am făcut. Şi ne-a plăcut.
Decorăm cu puţină ţelină, tofu, seminţe de floarea soarelui şi pătrunjel.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu