joi, 1 noiembrie 2018

MUSACĂ GRECEASCĂ

Picture
​Ingrediente:
1 Lingură de ulei de măsline
3 cartofi mari, decojiți și tăiați cubulețe
1 cățel de usturoi, pisat
2 vinete medii, felii
500g ciuperci pleurotus, tocate
100g texturat de soia granule sau cubulețe
1 cană roșii, tocate
1 Lingură de pastă de tomate
1 ceapă mare, tocată
½ linguriță de boia afumată
un vârf de nucșoară
1 Lingură de unt vegan
sare si piper după gust
​Instrucțiuni:
Într-o cratiță medie, pune cartofii la fiert cu puțină sare. Odată ce a început apa să fiarbă, micșorează flacăra și fierbe cartofii până se înmoaie - 15 minute. Scurge apa de la cartofi, dar păstrează o cană de apă.
Folosind un mixer de mână, prepară piureul de cartofi. Adaugă puțină apă dacă e nevoie. Adaugă usturoiul pisat, untul vegan, nucșoara , sarea și piperul după gust. Mixează până piureul devine pufos.
Între timp, adaugă într-un bol texturatul de soia, boiaua afumată, sare și piper. Acoper-o cu apă fiartă. Lasă soia la înmuiat aproximativ 10 minute. Transfer-o într-o sită și lasă să se scurgă apa.
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor, unge-o cu puțin ulei și așează într-un strat vinetele feliate. Presară-le cu sare și piper și coace-le aproximativ 15 minute.
Încinge o tigaie mare pe foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de aproximativ 3 minute. Adaugă ciupercile tocate și continuă gătitul, aproximativ 10 minute, amestecând ocazional. Adaugă roșiile, texturatul de soia și pasta de tomate. Amestecă pentru a încorpora toate ingredientele. Adaugă sare și piper după gust și lasă-le deoparte.
Așterne un start de felii coapte vinete pe fundul unei forme de copt. Acoperă-le cu amestecul de ciuperci, apoi cu un alt strat de felii de vinete și ultimul strat fiind piureul de cartofi.
Coace musacaua aproximativ 30 de minute sau până se rumenește ușor.
Presar-o cu un strop de boia afumată și servește-o cu un pahar de vin roșu.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu