duminică, 18 noiembrie 2018

Salată de linte cu roșii sotate

Picture

Ingrediente:
2 cepe verzi ( sau 1 ceapă uscată )
2 fire usturoi verde
4-5 căței de usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
sare, piper
1/2 linguriță mirodenia ( merge și doar cu sare și piper )
75 gr linte
75 gr bulgur
4-5 rosii
1 legătură  pătrunjel
zema de la o lăâaie mică
Mod de preparare:
Într-o tigaie punem la călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt, apoi adăugăm cățeii de usturoi mărunțiți cu aparatul.
Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și lăsăm la sotat câteva minute, la foc iute până se evapora lichidul.
Separat, se fierbe lintea, schimbându-se apa de două ori.Când e bine fiartă, o strecurăm și o adăugăm împreună cu bulgur-ul ( pe care l-am fiert 5 min în apă cu sare, apoi l-am strecurat ) peste amestecul de roșii.
Lăsăm pe foc încă un minut până ce acestea s-au combinat , apoi tragem tigaia de pe foc și adăugăm pătrunjelul.Când s-a răcit, asezonăm cu zeama de lămâie. Se poate servi atât caldă cât și rece.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu