joi, 1 noiembrie 2018

Pate de nuci

Picture
Ingrediente:
250 gr nuci
2 fire de ceapă verde
1 lingură zeamă lămâie
1 linguriță sare
puțin piper
1 lingură ulei măsline (opțional)
Mod de preparare:
Nucile le punem într-un castron cu apă și le lăsăm să se hidrateze cel puțin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Dacă sunteți acasă mai schimbați apa pe ele și astfle veți obține un pate mai deschis la culoare .
Firele de ceapă le tocăm mărunt .
În vasul unui blender punem nucile stoarse de apă și adăugăm sare ,piper și zeamă de lămâie.
Pornim blenderul și lăsăm să meargă până când avem o pastă fină și densă .
Punem uleiul și ceapa tocată , amestecăm ușor și servim pe pâine subțire prăjite, pe lipie ,pe bucăți de castravete,ardei sau roșii.
Sursa: miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu