joi, 1 noiembrie 2018

RETETA MEDITERANEEANĂ: GNOCCHI CU NĂUT

Picture
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
un pachet (450 g) de paste gnocchi
o ceapă mică, tocată
un ardei roșu mic, feliat
4 căței de usturoi, feliați fin
o lingură de frunze de oregano, tocate mărunt și câteva fire pentru decor
o conservă (420 g) de năut
o conservă (410 g) de cubulețe de roșii, fără sare
o pungă (255 g) de inimi de anghinare congelate
8 măsline fără sâmburi
o lingură de oțet balsamic
¼ de linguriță de piper

Mod de preparare:
Într-o tigaie cu înveliș non-aderent, de dimensiuni mai mari, pune la încălzit la foc mediu o lingură de ulei, apoi adaugă pastele gnocchi și călește-le, amestecând continuu, timp de aproximativ 5 minute sau până când acestea se rumenesc; transferă-le într-un castron și acoperă-le pentru a le păstra calde.
În aceeași tigaie, pune cealaltă lingură de ulei și ceapa tocată; amestecă din când în când, având grijă că aceasta să nu se ardă.
După 2-3 minute, când ceapa capătă o nuanță aurie, adaugă ardeiul gras și gătește-l timp de aproximativ 3 minute, apoi adaugă usturoiul și frunzele de oregano, amestecând ușor, încă 30 de secunde.
Peste restul ingredientelor, adaugă năutul, roșiile și inimile de anghinare decongelate și tăiate în bucăți relativ mari; gătește totul, amestecând, timp de 3 minute sau până când preparatul se înfierbântă bine.
La final, adaugă măslinele, oțetul, piperul și pastele gnocchi; mai presară oregano tocat mărunt, după gust și servește preparatul cald.
Dimensiunea portiei: 1¾ cană
Valori nutriționale
O porție din acest preparat furnizează în jur de 427 de calorii și conține: 11 g de grăsime, din care doar 1 gram sunt grăsimi saturate; 10 g de fibre; 71 g de carbohidrați; 12 g de proteine; 129 mcg de folați; 1,453 UI de vitamina A; 43 mg de vitamina C; 93 mg de calciu; 1 mg de fier; 615 mg de sodiu; 328 mg de potasiu.
Avantaje importante: Vitamina C (72% din doza zilnică recomandată), folați (32% din doza zilnică recomandată), vitamina A (29% din doza zilnică recomandată), 0 colesterol și 0 zaharuri adăugate.
Sursa: miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu