joi, 1 noiembrie 2018

PASTE CU ROȘII ȘI DOVLECEL

Picture
Ingrediente:
250 g de paste ( integrale / grâu dur / orez / porumb )
1 dovlecel nici prea mare, nici prea mic
250 g de roșii cherry
1/2 legătură de pătrunjel
50 ml de vin alb
ardei iute ( opțional. după gust )
5 căței de usturoi
50 ml ulei de masline
sare
Mod de preparare:
Sosul: se pun într-o tigaie, cățeii de usturoi curățați și tăiați în jumătăți împreună cu ardeiul iute ( opțional, după gust ) și se lasă câteva minute până când usturoiul devine ușor auriu. Atenție să nu îl arzi, altfel mâncarea va avea un gust amărui.
Se dă deoparte și se adaugă dovleceii tăiați cubulețe. Se lasă la înăbușit aproximativ 8 minute după care se adaugă roșiile tăiate sferturi. Se lasă la fiert încă 6 minute. Se adaugă vinul și sarea și se mai lasă 2 minute la foc mic.
Între timp, se  aduce la fierbere apa pentru paste și se adaugă sarea, Se pun la fiert pastele respectând timpul de pe pachet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu