joi, 1 noiembrie 2018

DESERT RECE CU FRUCTE

Picture
Ingrediente:
230 grame caju hidratat 4-8 ore
100 ml apă
100 grame afine congelate sau proaspete
2-3 smochine proaspete pentru ornat sau orice fruct care se poate felia
4 linguri sirop de arțar (aproximativ 50 grame)
1-2 linguri fulgi mari de cocos (opțional, pentru ornat)
1 lingură suc de limetă
½ linguriță coajă rasă de limetă
 Mod de preparare:
Caju-ul se mixează bine cu apa, siropul de arțar și sucul de limetă într-un blender de mare viteză până se obține o cremă fină. Se adaugă coaja de limetă rasă și se amestecă 10 secunde la blender.
Jumătate de cantitate de cremă se lasă în vasul blenderului, jumătate se transferă într-un vas. Peste crema din vas se pun afinele, dar mai păstrați câteva pentru ornat, și se mixează bine până la omogenizare.
Ambele creme se toarnă în pahare mici, alternând pentru a fuziona culorile.
Cu smochinele puteși orna paharele astfel: paharele se pun la congelator timp de 15-20 minute pentru a se răci și smochinele se taie felii subțiri. După ce ați scos paharele de la congelator, lipiți pe interior feliile de smochine și turnați cremele aternativ.
După ce le-ați ornat, se dau la frigider pentru 1-2 ore și se servesc reci.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu