joi, 1 noiembrie 2018

TORT SNICKERS

Picture
Ingrediente:
Pentrul stratul de nougat:
90 grame făină de migdale
20 grame făină de cocos
20-30 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor lichid (cam 4 lingurițe)
1 linguriță pudră de mesquite
3 lingurițe ulei de cocos (aproximativ 15 grame)
100-150 ml lapte vegetal (în funcție de cât absoarbe făina)
​Pentru stratul de caramel:
5 curmale mari fără sâmburi (aproximativ 90 grame de curmale Medjool)
50-100 ml lapte vegetal (pentru înmuierea curmalelor și transformarea lor în pastă ușor lichidă)
pastă de vanilie sau conținutul unui băț de vanilie
un praf de sare mai serios
50 grame arahide coapte și sărate
Pentru toppingul de ciocolată:
50 grame unt de cacao
10-15 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor lichid
2-3 linguri cacao crudă (aproximativ 10 grame)
Preparare:
Stratul de nougat:
Se amestecă toate ingredientele uscate, apoi se adaugă uleiul de cocos și îndulcitorul și treptat punem laptele vegetal, amestecăm până se omogenizează și se formează o cremă ușor de întins, însă atenție să nu fie lichidă.
Stratul de caramel:
Curmalele se taie bucăți mici și se lasă ½-1h la înmuiat în laptele vegetal. Când s-au înmuiat le pasați cu o furculiță sau cu blenderul de mână astfel încât să formați o pastă. Puneți vanilia și sarea (trebuie să aibă o tentă de sărat, deci un praf mic nu este de ajuns) și omogenizați.
Stratul de ciocolată:
Untul de cacao se topește la bain marie, apoi se amestecă cu îndulcitorul și cacaoa pudră cu ajutorul unui tel, până se încorporează toate ingredientele.
Cum am procedat mai departe? Într-o tavă cu diametrul de 15-16 cm și o înălțime de 4 cm am întins stratul de nougat, apoi stratul de caramel, am presărat arahidele deasupra (nu ați uitat de ele, nu?) și apoi am turnat ciocolata deasupra, după ce s-a mai închegat un pic.
Se dă la congelator și se servește după câteva ore.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu