joi, 1 noiembrie 2018

PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ ȘI SPANAC

Picture
Ingrediente:
• 1 kg spanac;
• 300 g brânză feta;
• 100 g ricotta;
• 1 pachet foi de plăcintă;
• 300 g ceapă verde;
• 1 ½ ceașcă ulei de măsline;
• 1 ½ ceașcă de lapte;
• 1 legătură mărar;
• 50 g unt topit;
• 2 ouă;
• sare;
• piper;
• nucșoară.
Mod de preparare:
Curătați și spălați spanacul, tăiați-l, sărați-l și stoarceți-l bine până se elimină apa. Puneți spanacul, ceapa, mărarul tocat, brânza rasă, laptele, ouăle, piperul, nucșoara și jumătate din cantitatea de ulei. Amestecați totul foarte bine. Ungeți tava cu ulei și întindeți foile de plăcintă, una câte una (unse cu unt topit). După ce ați întins mai mult de jumătate din cantitatea de foi, adăugați umplutura. Întindeti uniform umplutura în tava și apoi acoperiți cu restul de foi, unse și acestea cu unt topit. Înainte de a pune plăcinta la cuptor, ungeți și partea de sus cu unt topit. Lăsați plăcinta la foc potrivit, la 180 ° C, aproximativ 40 – 60 minute.
Sursa : miracole.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu